Atalante

    Onderwijs op maat

Bewegen is goed voor iedereen!

 

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen zorgt voor sterkere botten, meer spierkracht en betere conditie. Mensen die voldoende bewegen hebben minder overgewicht en ziektes als diabetes en hart- en vaatziektes. Bovendien zorgt bewegen voor meer zelfvertrouwen, minder stress en angst en betere schoolprestaties.

Dit geldt ook voor kinderen! Het ministerie van WVC beveelt aan dat kinderen tenminste 1 uur per dag matig tot intensief bewegen. Bijna geen basisschoolkind haalt deze norm.

 

bewegen en leren

Bewegen zorgt er ook voor dat het leren beter gaat. Tijdens het bewegen gaat het leren beter en na 25 minuten matig intensief bewegen zijn de leerlingen taakgerichter en minder beweeglijk. Uit onderzoek is gebleken dat de effecten het sterkst zijn voor de laagpresterende en beweeglijkste leerlingen.

 

workshops en lezingen

Voor leerkrachten, intern begeleiders, rt'ers en andere belangstellenden kan ik workshops of lezingen verzorgen. Hebt u hier belangstelling voor, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 

leerkrachten gezocht

Daarom ben ik bezig om lesprogramma's te ontwikkelen waarin bewegen met leren wordt gecombineerd. Zo gaat geen lestijd verloren en krijgen de leerlingen meer lichaamsbeweging. Ik ben op zoek naar bevlogen en enthousiaste leerkrachten die, samen met mij, lessen in de klas willen uitproberen en verder ontwikkelen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het contactformulier.

Atalante - onderwijs op maat
evelien@praktijkatalante.nl

KvK: 55054641