Atalante

    Onderwijs op maat

Atalante komt uit de Griekse mythologie. Het is de naam van een prinses uit Arcadië. Zij was beroemd om haar snelheid en moed.

 

Eens nam Atalante deel aan een strijd tegen een gruwelijk everzwijn. Terwijl alle andere jagers zich uit de voeten maakten voor dit monster, spande Atalante haar pijl en boog en wist als eerste dit afschuwelijke beest te raken.

 

Atalante kon ook heel hard lopen. Ze was erg knap om te zien, maar ze wees alle aanbidders af. Ze wilde alleen haar leven delen met de man die haar in een hardloopwedstrijd kon verslaan. Vele vrijers waagden een poging, maar Atalante was onverslaanbaar.  Uiteindelijk lukte het Hippomenes Atalante te verslaan met een list. Hij wierp drie gouden appels van Aphrodite voor de voeten van Atalante. Doordat Atalante de appels steeds opraapte, verloor ze tijd en werd ze overwonnen. Atalante verzoende zich met haar nederlaag en ze leefden nog lang en .... gelukkig!

 

(Bron: Schwab, G. (2005). Griekse Mythen en Sagen. Utrecht: Het Spectrum.

 

Atalante staat voor eigenzinnigheid en het volgen van  je eigen pad in het leven. En ook al brengt dat pad je niet altijd waar je wilde zijn, er zijn altijd mogelijkheden om weer verder te lopen.

 

Bovendien ben ik zelf een fervent hardloopster en ook werken in het onderwijs ervaar ik regelmatig als een hardloopwedstrijd.  

                                                      

Page is under construction

Atalante - onderwijs op maat
evelien@praktijkatalante.nl

KvK: 55054641