Atalante

    Onderwijs op maat

Mijn naam is Evelien Hoogendoorn, ik ben onderwijskundige (MSc) en heb expertise opgebouwd als specialist hoogbegaafdheid en rekenen en als opleider van (aankomend) leerkrachten. Tevens heb ik onderzoek gedaan naar de combinatie van bewegen en leren.

 

Ik ben op verschillende terreinen actief:

  1. Ontwikkelaar van een programma dat bewegen met leren combineert. Uit mijn eigen en ander onderzoek is gebleken dat meer lichamelijke activiteit het leerrendement kan verhogen. Dit kan interessant zijn voor leerkrachten.
  2. Specialist hoogbegaafdheid bij Comprix. Ik begeleid twee groepen van het Comprix College, een academish leerpunt voor cognitief talentvolle leerlingen. Ik stel het curriculum samen en verzorg de lessen met alles wat daarbij komt  kijken. Ik adviseer en begeleid scholen bij het opzetten en implementeren van hun beleid voor hoogbegaafden. Ik geef workshops voor schoolteams. Ik heb onder andere ervaring met Levelwerk, Sidi-3 en Acadin.
  3. Opleider/docent. Ik ben opleider voor het Menne-Instituut van de cursussen "Met Sprongen Vooruit" en bijlesdocent statistiek voor studenten aan de RUG.

 

In het begin van mijn loopbaan heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt, in verschillende groepen en op verschillende scholen. In 2012 heb ik mijn master onderwijskunde aan de RUG behaald.

 

 

 

 

 

 

 

Atalante - onderwijs op maat
evelien@praktijkatalante.nl

KvK: 55054641